Total Identity exclusieve partner BrandMaker voor Benelux

Total Identity exclusieve partner BrandMaker voor Benelux

Persbericht, 20-06-2016

Total Identity is vanaf heden de exclusieve distributiepartner voor de Benelux van de merkmanagementsystemen van wereldmarktleider BrandMaker.

Marketing resource management (MRM) omvat alles wat met het organiseren van de marketingactiviteiten te maken heeft: planning, budgettering, ontwikkeling, workflow, distributie en monitoring van de KPI's.

Door het nog steeds toenemende aantal marketingkanalen is MRM zeer complex geworden. De benodigde digitale technologie vraagt zowel veel technische als commerciële kennis. Tegelijkertijd dient het gebruik eenvoudig, snel en toegankelijk te blijven. Al deze facetten – ofwel de technologie, de tools en de gebruikersinterfaces – brengt BrandMaker samen in automatiseringssystemen, waaraan een enorme hoeveelheid aan functionaliteiten die modulair zijn toe te voegen. BrandMaker automatiseert de marketing workflow en biedt onder andere web-to-publish formats voor merkdragers en bestel- en vertaalmodules.

Volgens de analisten van internationaal IT-onderzoeksbureau Gartner is BrandMaker met zijn MRM-oplossingen en visionaire opzet wereldwijd marktleider op het gebied van automatiseringssoftware voor marketingmanagement. BrandMaker is ook een van de snelst groeiende leveranciers van MRM-systemen.

Grote besparingen

Total Identity's partnership met BrandMaker voor de Benelux speelt in op de automatiseringstrend die in vrijwel alle werkdomeinen de beroepsinhoud sterk beïnvloedt. Ook in de marketing gaat door de automatisering de invulling van het vak verschuiven, naar meer strategie en advies. Aanjager zijn de potentieel grote besparingen op de uitvoerings- en managementkosten.

In de Verenigde Staten en Duitsland is de automatiseringsslag al volop gaande. In Nederland en België staat MRM nog in de kinderschoenen: de processen van inkoop, ontwikkeling en uitrol van marketingstrategieën zijn meestal nog mensenwerk. Total Identity verwacht de komende jaren een grote inhaalslag in de Benelux. Voor de bedrijven met omvangrijke marketingprogramma's in een internationale context gaat Total Identity nu als exclusieve partner de systemen van BrandMaker aanbieden.

Het eigen merkmanagementsysteem i-Base krijgt met het partnership met BrandMaker een impuls: de modules van BrandMaker zijn volledig te integreren in de i-Base. De i-Base faciliteert gedurende inmiddels tien jaar het merk- en communicatiemanagement voor tientallen middelgrote en grote bedrijven en organisaties.

BrandMaker

BrandMaker is specialist op het gebied van marketing resource management. Afdelingen marketing en communicatie van meer dan 300 bedrijven in 86 landen maken gebruik van de systemen van BrandMaker. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Karslruhe en werkt voor onder andere Audi, Deutsche Bahn, E-on, Bayer, John Deere, EY, Staples, JP Morgan en UBS.

Total Identity Groep

De Total Identity Groep levert integrale dienstverlening op het gebied van identity, branding en marketing. Hierbij koppelen we strategisch advies aan creatieve ontwikkeling. We benaderen positionering en strategische marketing vanuit de marktkennis, de dienstverlening en de conceptuele benadering die sinds 1963 typerend is voor onze groep. Total Identity bedient organisaties die marktdynamiek als essentieel ervaren voor hun eigen succes.

De Total Identity Groep heeft vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Antwerpen. Verder vallen ook de labels Total Active Media, C&F Report en KoeweidenPostma onder de groep.

Total Identity Groep werkt samen met een Europees partnernetwerk van onafhankelijke bureaus.

BrandMaker

Amsterdam, 20 juni 2016 – Total Identity is vanaf heden de exclusieve distributiepartner voor de Benelux van de merkmanagementsystemen van wereldmarktleider BrandMaker.

Jan Kranendonk

Jan Kranendonk
Programma manager brand portals
T +31 20 750 95 00
M +31 6 20 50 06 64
jkranendonk@totalidentity.nl


Noot voor de redactie

Voor meer informatie over de strategie van onze groep kunt u contact opnemen met de CEO van de Total Identity Groep: 
Hans P Brandt
M +31 653 19 78 27
hpbrandt@totalidentity.nl

Voor meer informatie over het product Brandmaker in de Benelux kunt u contact opnemen met: 
Jan Kranendonk
M +31 6 20 50 06 64
jkranendonk@totalidentity.nl

Total Identity Groep
Pedro de Medinalaan 9
1086 XK Amsterdam
T +31 20 750 95 00
www.totalidentity.nl

Contactpersoon bij BrandMaker:
Mirko Holzer,
Founder & CEO
Karlsruhe
Duitsland
www.brandmaker.com

Contact: 
Wilt u meer weten over deze ontwikkelingen, neem dan contact met ons op 

Jan Kranendonk

Chief Intelligence
T +31 20 750 95 95

Bob van der Lee

Brand builder
+31 20 750 95 58