Nieuw gezicht NPO1, NPO2 en NPO3

Vanaf vandaag hebben zowel NPO1, NPO2 als NPO3 een nieuwe zenderidentiteit. Om zich nog scherper neer te zetten ten opzichte van de (internationale) concurrenten, is de positionering en vormgeving van alle drie de publieke netten aangescherpt.

NPO1: de nationale zender.
Toonaangevend, openhartig en voor een breed publiek.
NPO2: de verdiepende zender. Toegankelijk, doordacht en voor een nieuwsgierig publiek.
NPO3: de jongerenzender. Tolerant, tikje rebels en voor een publiek dat graag de uitdaging zoekt.

De zenderidentiteiten moeten de profilering van elk van de zenders afzonderlijk versterken en tegelijkertijd duidelijk maken dat de zenders onderdeel zijn van één en dezelfde familie.

Iedere zender heeft een eigen vormgeving, inclusief sound-identity en voice-over. Deze zijn terug te zien in promo’s, teasers en zender-idents rond de reclameblokken.

Binnen de zenderidentiteiten wordt maximaal de ruimte geboden aan de promotie van de programma’s en aan de omroepen. Het wordt immers steeds belangrijker dat de kijker in één oogopslag weet waar hij zich bevindt en waar en wanneer hij wat kan bekijken.

Dutch Design
Dagelijks kijken bijna 4 miljoen mensen naar de programma’s van de publieke omroep. In het verleden werd voor strategie en design regelmatig naar de overkant van het kanaal gekeken, maar dit keer besloot de NPO alleen Nederlandse partijen in te schakelen. Na een pitch kreeg KoeweidenPostma (onderdeel van designgroep Total Identity) de regie. Samen met de bureaus OOQ (NPO1), Holland Centraal (NPO2) en Woodwork (NPO3) is de nieuwe netstyling voor alle drie de zenders ontwikkeld. Voor sound design is samengewerkt met KHMusic (NPO1 & NPO2) en Massive Music (NPO3).

Hugo van den Bos, strategy director KoeweidenPostma: ‘De grootste uitdaging was de samenwerking tussen alle creatieve bureaus en de verschillende afdelingen van de drie netten. Daar heeft elk van de partijen een topprestatie geleverd. Dit was het meest complexe project dat we ooit hebben gedaan en daarmee ook één van de mooiste.

NPO1:

NPO2:

NPO3:

Contact: 
Wilt u meer weten over dit project, neem dan contact met ons op 

Hugo van den Bos

Brand builder, KoeweidenPostma
T +31 20 750 94 41