Joris Hoogenbosch

Joris Hoogenbosch

Nieuwe CFO Total Identity Groep: Ondernemer en organisator

Joris Hoogenbosch (1972) is een ondernemer in hart en nieren. Toch richtte hij na het afronden van het gymnasium niet direct een bedrijf op. Hij koos ervoor om als assistent accountant bij PricewaterhouseCoopers ervaring op te doen in financiën en bedrijfsprocessen. Dit vulde hij vervolgens aan met een studie bedrijfseconomie en daarmee creëerde hij een basis van financiële kennis en ervaring die erg nuttig bleek voor de toekomst. Op zijn 25e startte hij dan toch zijn eerste bedrijf: een detacheringsorganisatie voor financiële professionals. Binnen drie jaar waren er ruim 120 financiële professionals in dienst, telde het bedrijf vijf vestigingen en werd er een omzet van ruim tien miljoen euro behaald. 

In 2001 verkocht hij zijn aandelen en nam zijn carrière een vlucht. Hij richtte andere bedrijven op die uitgroeiden tot succesvolle ondernemingen. Ook adviseerde Joris andere organisaties en instellingen op het gebied van herstructurering en strategische ontwikkeling. In zijn rol als adviseur heeft Joris indrukwekkende resultaten behaald bij zowel het MKB (Crawford Solutions, LMEY Investments, Amsterdamgold, Raetsheren van Orden etc.) als middelgrote multinationals (Bugaboo). Mede door zijn ondernemersgeest weet Joris de behoeften en ambities van bedrijven uitstekend in kaart te brengen en op een zodanige wijze te organiseren dat de waarde van het bedrijf op alle vlakken stijgt. 
Een uitdaging die Joris nu ook aangaat met Total Identity. Binnen Total zal hij zijn kennis en kunde inzetten om de interne processen te optimaliseren, onder andere door de mensen op bezielende wijze uit te dagen tot scherp accountmanagement, waar ook onze klanten de vruchten van zullen plukken.

Joris Hoogenbosch

Specialismen/expertise

Entrepreneurship

Ondernemen zit in je bloed. Het is als een soort aangeboren talent dat niet iedereen als vanzelfsprekend in zich heeft. Joris is een van die mensen, een ondernemer pur sang. De ondernemer in Joris maakt hem, naast zijn enthousiasme en charisma, tot een doeltreffende entrepreneurial engineer die elk bedrijf richting succes leidt. 

Business Development

Joris heeft gedurende zijn loopbaan diverse bedrijven geadviseerd en geherstructureerd. Bedrijven met grote verliezen wist hij winstgevend te maken. En ook zijn eigen ondernemingen ontwikkelden zich in relatief korte periodes tot waardevolle bedrijven. Dat getuigt van een unieke visie en een belangrijk inzicht op het gebied van business development.

Value creation

Het vereist een ondernemer om een bedrijf richting groei te leiden. Omdat Joris veel kennis en ervaring heeft op het gebied van entrepreneurship en finance weet hij wat andere organisaties nodig hebben om hun ambities en doelstellingen waar te maken. Hij ziet kansen en winst, welke hij om weet te zetten in waarde. 

Contact: 
Wilt u in gesprek komen met Joris, neem dan direct contact op: 

Joris Hoogenbosch

CFO
T +31 20 750 95 50