Kijk op Brabant

Op 8 november vond in het Provinciehuis van Noord-Brabant een driedubbele lancering plaats: de livegang van kennisplatform BrabantKennis en de eerste editie van de tweejaarlijkse Trenddag. Bovendien wordt op deze dag het rapport Kijk op Brabant gepresenteerd, dat een actueel beeld biedt van de positie en performance van Brabant als kennis- en innovatieregio. De lancering van deze drie-eenheid is de eerste stap van een langdurig programma dat de Provincie Noord-Brabant uitrolt.

Kennis-cloud:
Kijkopbrabant.nl

Creative Director Edwin van Praet van Total Identity: “In Kijk op Brabant zijn feiten en cijfers leidend, op een aansprekende en prikkelende manier. Juist in een regio waar verbeeldingskracht de belangrijkste grondstof is, wil BrabantKennis op innovatieve wijze statistiek tot leven brengen en toegankelijk maken voor een breed publiek.

Kijk op Brabant zet met infographics en multimediale toepassingen in op interactie met Brabantse burgers, bedrijven en instellingen. Dit rapport is de opmaat voor een  dynamische kennis-cloud die online gaat op 8 november: Kijkopbrabant.nl.

Programmapartners:
connecting ambition

De Provincie Noord-Brabant, Total Identity en Total Active Media tekenen voor het online kennisplatform BrabantKennis.nl, de Trenddag-eventsite, het rapport Kijk op Brabant, de videotrailer ‘Kijk op Brabant’ en de programmahuisstijl. Van Praet: “Belangrijk was om een concept en stijl neer te zetten die op de huid van dit tijdvak zitten, en die BrabantKennis de uitstraling geeft van spin in het web. Het programma kan nu consistent en herkenbaar worden uitgerold, via diverse kanalen en middelen.

Al met al heeft BrabantKennis een eigen, onderscheidende vormtaal tot haar beschikking waarmee ze kan interacteren met uiteenlopende doelgroepen en stakeholders. Van Praet: “We hebben Noord-Brabant uitgedaagd op ambitieniveau. Fantastisch om te ervaren dat we samen in korte tijd een programma hebben neergezet dat staat als een huis.” 

Contact: 
Wilt u meer weten over dit project, neem dan contact met ons op 

Elisabeth Kroon

Advisor
+31 70 311 05 44

Edwin van Praet

Creative director
+31 70 311 05 36