The Human Capital Cloud

Evoke detachering

Evoke, detacheerder naar ‘technology community’.

Context

Technologisch talent is schaars. Dat betekent dat voor goede kandidaten er altijd goede banen zijn. En wie de kandidaat heeft, heeft de markt. Maar het ontdekken en vasthouden van talent door een detacheringsbureau wordt daardoor een permanente inspanning, die van levensbelang is. Er moet gebouwd worden aan een gemeenschap van technisch en technologisch talent, waaruit steeds geput kan worden en die zich hecht op elkaar verbindt. Evoke, detacheringsbureau in Zuid-Nederland, wil zo’n community worden.

Benadering

Een gemeenschap ontstaat doordat een zekere mentaliteit wordt gedeeld. Als dezelfde waarden en ambities worden gedeeld, hoe verschillend deze ook worden ingevuld en toegepast, en hoe verschillend de achtergrond van de kandidaten ook is. Evoke moet dus een mentaliteitsmerk worden, en een beeld uitstralen dat technische talenten vindt en verbindt. Tegelijkertijd moet het merk ruimte bieden aan velerlei opvattingen van deze mentaliteit.Oplossing

Total Identity ontwikkelde een brutaal merk. Een statement in een jongerenmarkt, een merk met een herkenbaar eigen opvatting. Een merk dat altijd zichzelf weet te blijven, in welke ‘state’ of context dan ook. Een merk dat van begin af aan duidelijk maakt: jij staat centraal. En jij kiest of je hierbij wilt horen. Evoke centers you.

Ontwikkeling

Total Identity bouwde aan de inhoud en de ambitie van het merk door het samen met Evoke opstellen van een merkkompas: een gids door de thematiek en de uitdagingen van de organisatie. Op basis van de utgangspunten in het kompas ontwikkelden we een visuele identiteit die kristalhelder is in de intenties van het merk Evoke: stevig, licht brutaal, vooruitstrevend, flexibel en schaalbaar. De visuele identiteit, een in 3D getekend en geanimeerd merk, werd uitgewerkt van communicatiemiddelen tot interieur en van normering tot video.

Contact: 
Wilt u meer weten over dit project, neem dan contact met ons op 

Hans P Brandt

Marketing strategist
+31 653 197 827

Edwin van Praet

Creative director
+31 70 311 05 36

Jan Kranendonk

Chief Intelligence
T +31 20 750 95 95